Biografie

Marjan Berger is een artieste pur sang. Ze is geboren in Helmond (Nederland) en geen onbekende in de Nederlandse, Belgische en Duitse showwereld. Met haar indrukwekkende stem betovert ze al meer dan 50 jaar een divers publiek.

 
Haar carrière begon in 1968 na haar deelname aan de Nederlandse talentenjacht “KRO Springplank”, waar ze de 1ste prijs haalde met het hoogste puntenaantal dat de voorgaande 10 jaar werd uitgedeeld. Nadien werkte ze samen met de meest succesvolle en bekende producers en songwriters o.a. Gert Timmerman, Jack Jersy, Peter Koelewijn, Will Hoebee en Pierre Kartner.

 

Van 1981 tot en met 1995 was Marjan de helft van het immens populaire Nederlandse duo Frank en Mirella, dat tientallen hits op zijn nam schreef.

 

In de periode 1996-2015 bracht  Marjan onder de naam “Marjan Berger” 21 singles, 9 albums en 4 Dvd’s uit. Haar liedjes waren regelmatig terug te vinden in de hitlijsten.

 

Ook nu nog is ze regelmatig te gast in diverse Tv- en radioprogramma’s  in België, Nederland en Duitsland o.a. op de ARD , ZDF en SWR (zoals in “Immer wieder Sonntags”). 
 
Op 19 juli 2006 werd Marjan Berger bekroond met de titel “Botschafterin” (Ambassadrice) van de historische cultuurstad Baden-Baden in Duitsland. Deze mooie onderscheiding werd aan Marjan Berger overhandigd door Oberbürgermeister Wolfgang Gerstner en Brigitte Goertz-Meissner, de verantwoordelijke voor Kuurtoerisme van deze prachtige stad.
 
Marjan Berger live aan het werk zien mag geen probleem zijn. U kan haar agenda volgen via haar site 
www.marjanberger.com. Ook vindt u daar de platencollectie die ze in de afgelopen jaren heeft uitgebracht.

 

Met haar single “Mein neuer Nachbar “ heeft Marjan een nieuwe mijlpaal bereikt. Deze single was de voorbode van het Duitstalig album “Ein Wunder” dat voor het eerst ook verkrijgbaar was in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit verheugde Marjan, omdat ze zo haar talrijke Duitstalige fans en luisteraars dichter bij elkaar kan brengen. Op dat album stond ook een verrassend duet met Peter Koelewijn, waarop ze heel veel positieve reacties kreeg.

 

In juni 2015 bracht Marjan Berger het Nederlandstalig album  “Jij bent een wonder“ uit. Daarop stonden tal van hitgevoelige liedjes, waaronder “Gisteren herleeft“ en “Zeg eenvoudig ja“. In november 2015 bracht ze vervolgens de single “Mijn Teddybeer“ uit.

 

U merkt het: Marjan Berger is van veel markten thuis en deze innemende zangeres weet haar publiek van alle leeftijden te bekoren met een brede waaier hits van toen en nu. Een optreden van haar is een afwisseling van Nederlandstalige, Duitstalige en Engelstalige liedjes met inhoud, maar ook voor de ambiance zit u goed bij Marjan. Ze brengt een repertoire dat aanslaat bij het grote publiek en dat garant staat voor een geslaagde feestavond of diner dansant. Als u houdt van een gezellige avond met enkel Nederlandstalige hits, kan u ook bij haar terecht. Ambiance verzekerd!

  

In CC Adelberg vierde "Marjan Berger" op 24 september 2017  haar 50-ste jubileumjaar als zangeres. Via de Burgemeester van haar gemeente ontving ze  "De Pluim van Lommel" voor haar verdiensten.Tijdens dit jubileum verschenen samen met Marjan Berger --Peter Koelewijn en Frans Bauer uit Nederland alsook Garry Hagger en Andrei Lugovski. Samen met de New Bis Band genoten alle fans van een swingend en ontroerend avondje.

 

Marjan Berger is een rasartieste die inmiddels al meer dan 50 jaar on tour is door Nederland, Vlaanderen en Duitsland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top